Ons team

overons-team1

Sindy van Houtum

Mijn naam is Sindy van Houtum en ik ben geboren in 1983. Ik ben ik opgegroeid in Berlicum. Een echte Balkumse dus.

Al weer 8 jaar ben ik de eigenaresse van 't Kölleke. Ik werk nog steeds met veel plezier op de werkvloer en zie het bedrijf positief groeien. Daarbij hebben we ook nog op verzoek van ouders een kleinschalie BSO gestart.

Kinderen zijn spontaan, fantasierijk en staan open voor alles wat ze zien en horen. Geen één dag is het zelfde en elke leeftijdscategorie biedt weer andere mogelijkheden. Dit is voor mij een uitdaging en dat maakt mijn  werk als leidster zo leuk! Aandacht, vertrouwen, veiligheid en liefde voor een kind vind ik belangrijk voor mijn handelen als leidster.

Het gevoel van thuiskomen is erg belangrijk voor mij. Ik hoop dat alle kindjes en ouders dit gevoel bij ons kunnen ervaren.

overons-team2

Kristel Kuipers

Wat leuk dat je kijkt!

Ik ben Kristel en ben woonachtig in Veghel. Ik heb 2 onwijs mooie en lieve dochters waar ik veel aandacht en liefde aan geef.

Daarnaast ben ik op school van mijn kinderen klassenouder en help ze vaak bij activiteiten.

Als ik vrije tijd heb hou ik van lekker niks doen en een filmpje kijken..

Mijn motto is: maak van iedere dag een feestje!

 

Sinds 2018 werk ik met veel enthousiasme bij het Kölleke.

Omdat ‘t Kölleke een kleinschalig kinderdagverblijf is vind ik het erg belangrijk dat de kinderen en ouders de juiste aandacht krijgen die ze ook verdienen. Daarom voel ik mezelf helemaal op mijn plek!

En laat ik de kinderen veilig en vertrouwd voelen bij ons!!

De eerlijkheid en spontaniteit van de kinderen levert vaak leuke en grappige momenten op.

Elke dag is anders en dat maakt het werken met kinderen ook zo leuk. Samen met de kinderen kletsen, knuffelen, troosten, spelletjes doen, en natuurlijk het verzorgen van de kinderen doe ik met veel plezier.

Sinds 2019 ben ik assistent leidinggevende en steun ik Sindy met haar taken.

Ouder contacten vind ik erg belangrijk, daarom sta ik altijd open voor een gesprek met de ouders.

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

 

Ik hoop jullie snel te zien bij ‘t Kölleke.

 

Liefs Kristel

overons-team2

Lakmali Visser

Mijn naam is Lakmali Visser. Ik ben geadopteerd en ben geboren in Sri Lanka in het jaar 1990. Mijn roepnaam is Lakki

In 2015 heb ik mijn diploma pedagogisch medewerker niveau 3 behaald. Ik heb al veel ervaring door het werken op verschillende groepen en locaties. Ik kwam in contact met ‘t Kolleke door een vriendin van mij die er toen werkte.

Ik werk hier sinds juli 2015. Momenteel ben ik fulltime aanwezig bij ‘T Kolleke.
‘T Kolleke is thuis komen en zo voelt het ook zeker voor mij. Dit komt omdat je daar jezelf kunt zijn. Ik ga dan ook elke dag met veel plezier naar mijn werk.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen en zich kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo. Ik heb veel geduld, ben liefdevol, ben creatief en hou van bakken.

‘T Kolleke vind ik een leuk en fijn kinderdagverblijf, omdat het kleinschalig is en zowel met mijn collega’s, de kinderen en de ouders een goeie band mee opbouwt.

Groetjes Lakki

sabune

Sabine Hoevenaars

Graag stel ik me even voor. Ik ben Sabine Hoevenaars, 37 jaar en woonachtig in ’s-Hertogenbosch. Voortaan ben ik op maandag ochtend werkzaam en ga ik o.a. taken als vve op me nemen. Al ruim 15 jaar heb ik ervaring met het werken in de kinderopvang, met kinderen van 0 tot 12 jaar. Ik ben nu ook werkzaam als nanny bij mensen thuis. Daarnaast ben ik dit jaar begonnen om professioneel te gaan werken als nanny op bruiloften, evenementen en vakanties. Je zou me dus kunnen kennen van say yes to the nanny of van Sabine masseert. Naast het werken met kinderen vind ik het super leuk om mensen in ontspanning te brengen. In mijn eigen massage praktijk in Berlicum geef ik sportmassages, ontspanningsmassages, kindermassages en workshops. In het verleden heb ik bij het Kölleke ook workshops gegeven voor de kinderen d.m.v. de kriebelkist. Ik liet hen op een speelse manier kennis maken door elkaar aan te raken (over de kleding heen) met allerlei materialen, ook masseerde de kinderen elkaar.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te tuinieren, wandelen, fietsen, zwemmen, ga ik graag naar pilates en lees ik graag informatieve boeken.

Het is fijn dat ik al mijn passies kan combineren, ik heb er zin in!

Onze visie

De ontwikkeling van het kind verloopt door een voortduren interactie tussen ouders (volwassenen), kind en de omgeving, waarbij het kind zelf een actieve inbreng heeft. Aanvankelijk brengt het kind zijn aangeboren eigenschappen (constitutie, temperament) mee en de ouder (volwassene) zijn of haar aangeboren eigenschappen plus de levenservaring tot nu toe. Hoe langer zij met elkaar omgaan, des te meer ervaring zich met elkaar verweeft met die aanvankelijke inbreng. Niet alleen het samenspel tussen ouder en kind, maar ook de leefsituatie waarin beiden zich bevinden speelt een rol.

Kinderopvang ‘t Kölleke biedt dagopvang en BSO (0t/m13) in groepsverband. Dit impliceert dat wij streven naar een balans in de groep, in de zin van het algemeen belang en de belangen en behoeften van het individuele kind. Elk kind is uniek in aanleg en aard. Ieder kind ontwikkelt zich op eigen wijze en in eigen tempo. ’t Kölleke heeft respect voor de eigenheid van ieder kind en de gezinssituatie en probeert hier zoveel mogelijk bij aan te sluiten. Wij streven naar het creëren van een situatie waarin het kind zich optimaal kan ontplooien en ontwikkelen in een omgeving die stimuleert. Hierbij spelen veiligheid, gezelligheid, grenzen zoeken en stellen, regels en geborgenheid een grote rol. ’t Kölleke biedt een gestructureerde aanpak waarbij overdracht van waarden en normen, naarmate het kind ouder wordt een steeds belangrijker factor wordt in de handelswijze.

Aandacht, hulp, begeleiding en liefde zijn nodig om het kind lichamelijk weerbaar en geestelijk zelfstandig te laten worden. Ieder kind moet in het ontwikkelen van zijn mogelijkheden en talenten worden begeleid en ondersteund. Daarbij moet men rekening houden met de eigenheid van elk kind. In elke ontwikkelingsfase heeft het kind recht op respect voor wat het is en al kan.

 Er moet niet naar een vooropgezet einddoel gestreefd en gevormd worden. Een veilige gehechtheid is de basis voor zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Een goed voorbeeld en duidelijkheid in spreken en handelen is belangrijk voor de ontwikkeling van de eigen persoonlijkheid. Het basisvertrouwen is nodig om het kind zich veilig te laten voelen zodat het onbevangen de wereld kan gaan ontdekken.

 

 

icon-treintjepedagogsich beleid

 

 

  • Ontwikkeling staat centraal
  • omgaan met elkaar
  • Veilig spelen
  • grenzen zoeken en stellen
  • overdracht van waarden en normen

Beleid

Bij ´t Kölleke moeten kinderen zich op hun gemak voelen en helemaal zichzelf kunnen zijn.
Wij vinden een warme en huiselijke sfeer erg belangrijk. Bij ´t Kölleke moeten kinderen zich op hun gemak voelen
en helemaal zichzelf kunnen zijn. Wij vinden een warme en huiselijke sfeer erg belangrijk.
Bij ´t Kölleke moeten kinderen zich op hun gemak voelen en helemaal zichzelf kunnen zijn.
Wij vinden een warme en huiselijke sfeer erg belangrijk.

 

Download hier ons pedagogisch beleid en het GGD inspectierapport.

GGD inspectierapport Dagopvang         Inspectierapport BSO

pedagogsich beleid